Banner 980x90

Būvniecības produkcijas apmēri deviņos mēnešos Latvijā samazinās par 20,4%

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Šogad deviņos mēnešos Latvijā būvniecības produkcijas apmēri salīdzināmās cenās, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, samazinājās par 20,4% salīdzinājumā ar 2015.gada attiecīgo periodu un faktiskajās cenās bija 984,9 miljoni eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Tostarp dzīvojamo māju būvniecības apmēri minētajā laika periodā samazinājās par 7,8%, nedzīvojamo ēku - par 4,9%, bet inženierbūvju - par 35,5%.

2016.gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar 2015.gada attiecīgo periodu, būvniecības produkcijas apmērs, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, salīdzināmajās cenās samazinājās par 22% un faktiskajās cenās bija 456,1 miljons eiro. Kritumu ietekmēja Eiropas Savienības fondu apguves kavēšanās.

Tostarp ēku būvniecības apmērs samazinājās par 5,1%, ko veidoja būvapjoma kritums dzīvojamo māju būvniecībā par 9,1% un nedzīvojamo ēku būvniecībā - par 3,4%.

Inženierbūvju produkcija 2016.gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada trešo ceturksni, samazinājās par 35,6%. To ietekmēja samazinājums autoceļu, ielu, ceļu, lidlauku skrejceļu un dzelzceļu būvniecībā par 30,5%, kā arī ostu, ūdensceļu, dambju un citu hidrobūvju būvniecībā par 39,4%. Savukārt pieaugums trešajā ceturksnī bija tiltu un tuneļu būvniecībā - par 49,6%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)