Banner 980x90

Braukšanas apstākļi visvairāk apgrūtināti uz ceļiem Latgalē un Zemgalē; ceļu tīrīšanā iesaistītas 145 tehnikas vienības

Rīga, 18.janv., LETA. Sniega un apledojuma dēļ braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem visvairāk ir apgrūtināta Latgalē un Zemgalē, lai gan autoceļu tīrīšanā iesaistītas 145 ziemas tehnikas vienības, aģentūru LETA informēja "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 145 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Vidzemes šosejas posmā no Vangažiem līdz Līgatnei, uz Valmieras šosejas posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, uz Rīgas apvedceļa posmā no Salaspils līdz Babītei, uz Daugavpils šosejas posmā no Ogres līdz Pāterniekiem, uz Bauskas šosejas visa maršruta garumā.

Tāpat uz Jelgavas šosejas visa maršruta garumā, uz Liepājas šosejas posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam, uz Ventspils šosejas posmā no Rīgas līdz Tukumam un no Usmas līdz Ventspilij, uz Liepāja-Rucava šoseja visa maršruta garumā, uz Rēzeknes šosejas visa maršruta garumā, uz Grebņeva-Medumi šosejas visa maršruta garumā, uz Daugavpils apvedceļa un Rēzeknes apvedceļa visa maršruta garumā, kā arī uz Kokneses šosejas visa maršruta garumā.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Bauskas, Cēsu, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Krāslavas, Limbažu, Ludzas, Valmieras, Tukuma un Valkas apkārtnē.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)