Banner 980x90

Augulis: Ceļi turpinās būt mana prioritāte

Foto: Sintija Zandersone/ LETA
Foto: Sintija Zandersone/ LETA
Latvijas autoceļu sakārtošana turpinās būt mana prioritāte, šodien ikgadējās ceļinieku konferences atklāšanā sacīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Viņš uzsvēra, ka ceļu infrastruktūra ir valsts attīstības asinsrites sistēma, kas attīstījusies gadsimtiem. Tas ir mantojums, ar kuru jārēķinās un kurš jāuztur.

Ministrs atzīmēja, ka saprot cilvēku reakciju par slikto ceļu stāvokli daudzviet valstī..

Pēc viņa teiktā, veiksmīgākā situācija patlaban ir ar valsts galvenajiem ceļiem, kuru stāvoklis pēdējos gados ir strauji uzlabojies. 46% cilvēku brauc tieši pa galvenajiem ceļiem, 37% pa reģionālajiem ceļiem, bet pa vietējiem ceļiem pārvietojas 17% braucēju. Īpaša uzmanība jāpievērš reģionālajiem un vietējiem ceļiem, kuru sakārtošanai jāpiesaista papildu līdzekļi.

AS "Latvijas valsts ceļi" šogad veic visu Latvijas autoceļu un tiltu inventarizāciju,, lai būtu pamatota skaidrība par visiem - arī pašvaldību, privātiem un mežu - ceļiem. Valsts kopā ar pašvaldībām tad varēs izvērtēt racionālu līdzekļu izmantojumu no ceļu slodzes un transporta plūsmas viedokļa.

Augulis uzsvēra - lai arī dažkārt šķiet, ka ceļu jautājums attiecas vien uz Satiksmes ministriju, bet visiem citiem valdībā tas nav svarīgi, tie ir maldi. Jebkura nozare ir atkarīga no ceļu infrastruktūras.

Ministrs klāstīja, ka pērn ceļi laboti par 24 kilometriem lielākā apmērā nekā gadu iepriekš. Arī šogad paredzēts turpināt pozitīvu tendenci - autoceļu remontdarbi notiks aptuveni 1200 kilometru apmērā, gūti papildu 14 miljoni eiro, kas tiks ieguldīti reģionālo un vietējo ceļu sakārtošanā. Darbi šogad notiks 140 objektos uz valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem

Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka ceļi turpinās būt viņa prioritāte, esot amatā, un labākais risinājums finansējuma gūšanai ceļiem būtu Autoceļu fondu atjaunošana.

Pēc viņa teiktām autoceļu lietotāji ar akcīzes nodokli degvielai 550 miljonus eiro, taču patlaban ceļu nozarē kopā ar Eiropas Savienības fondu līdzekļiem nonāk vien 286 miljoni eiro.

"Būtu prātīgi, ja cilvēkiem, kuri šos nodokļus samaksā, būtu skaidrs, kur līdzekļi nonāk," uzsvēra ministrs.

Kā ziņots, šodien Jūrmalā notiek ikgadējā ceļinieku konference, kuras tēma ir Latvijas ceļi nākamajos 100 gados.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)