Banner 980x90

Asociācija: Mazās alus darītavas katru gadu nedaudz palielina ražošanas apmērus

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Mazās alus darītavas katru gadu nedaudz palielina ražošanas apmērus, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Alus darītāju asociācijas vadītāja Ināra Šure.

Latvijas mazās alus darītavas lēnā garā attīstās, pilnveidojas un stiprina savus produktus, kas ir vērtējams pozitīvi. "Mazās alus darītavas kopumā katru gadu saražo nedaudz vairāk produkcijas. Tās vairāk pārdod produkciju reģionos, kas ir arī citām pasaules valstīm raksturīga tendence. Arī tādās zemēs Vācijā, Čehijā un Slovākijā vietējā reģionā dzer vietējo alu," sacīja Šure, piebilstot, ka alus darītavas ir izvietotas visā Latvijā, un reģionālais sadalījums tām nāk par labu.

Savukārt kopējie patēriņam nodotie alus apmēri ir atkarīgi no lielajām alus darītavām. "Mazās un vidējās alus darītavas ražo savus nišas produktus un tādējādi iekarojušas savu vietu zem saules. Savukārt lielākus apmērus ražo lielie ražotāji, nodrošinot kopējo apmēru," sacīja Latvijas Alus darītāju asociācijas vadītāja.

Tajā pašā laikā arī lielie ražotāji strādā pie jauniem produktiem, un šogad Latvijas alus tirgū būs jauni nišas produkti.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji liecina, ka šā gada janvārī Latvijā kopumā saražoti 6,363 miljoni litru alus, kas ir par 33,8% vairāk nekā 2016.gada janvārī. Janvārī Latvijā ievesti 5,298 miljoni litru alus, un tas ir par 28,9% vairāk nekā 2016.gada janvārī.

Latvijas Alus darītāju asociācijas mērķis ir tās biedru kopējo ekonomisko interešu aizstāvēšana, kā arī piedalīšanās likumdošanas pilnveidošanā un saskaņošanā ar ES likumdošanas prasībām un rekomendācijām, kā arī piedalīšanās likumprojektu izstrādāšanā, kas saistīta ar alus ražošanu, realizāciju un mārketingu, alus dzeršanas kultūras veicināšana Latvijā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)