Banner 980x90

Līvānu strūklaka

Laukumā, kur šobrīd slejas Līvānu kultūras centrs un čalo jaunā strūklaka, 20.gadsimta vidū puikas dzenāja futbola bumbu, bet pieaugušie devās tolaik obligātajās demonstrācijās. 

2015. gada 18. novembrī Valsts svētku svinību ietvaros tika iedarbināta strūklaka Līvānos. Pilnvērtīgu darbību strūklaka atsāka 2016. gada pavasarī, kad tika organizēta svinīga tās atklāšana ne tikai par prieku Līvānu iedzīvotājiem un viesiem, bet arī par godu Līvānu pilsētas 90 gadu jubilejai. Iecere par strūklakas izbūvi līvāniešu plānos radās jau 2011. gadā, kad tika rīkots skiču konkurss un arī vākti ziedojumi, kā rezultātā simbolisku finansiālu atbalstu projekta realizēšanai pilsētas dome guva arī no iedzīvotāju puses. Strūklaka veidota piramīdas formā ar atklātu baseinu strūklakas ārējā perimetrā. Viena centrālā strūkla un 16 perimetra strūklas, kas parabolas formā virzītas uz strūklakas centrālo daļu, tiek veidotas ar ūdens plūsmu 1100 litri minūtē. Strūklaka izgaismota ar baltas krāsas prožektoriem, kas izgaismo gan centrālo strūklu, gan strūklakas baseina perimetru.  Apgaismojumam izmantoti ekonomiski LED prožektori.

Objekta pasūtītājs - Līvānu novada dome, strūklakas dizaina autors ir arhitekts Dzintars Bernhards. Strūklakas izbūve un pieguļošās teritorijas labiekārtošana tika uzsākta 2015. gada vasaras nogalē, kompānijas "Jēkabpils PMK" vadībā. Strūklakas tehnoloģiskās daļas montāžu veica SIA "Latgales baseini". Strūklakas tehnoloģiskās daļas tehniskais projekts izstrādāts kompānijā "Akvedukts".

Adrese: Rīgas iela 103, Līvāni, LV-5316
Tālrunis: +371 29324115 (Līvānu Tūrisma informācijas centrs)
Mājaslapa: www.akvedukts.lv
E-pasts: tic@livani.lv
GPS koordinātes: 56.3584801, 26.1730823
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)