Banner 980x90

Straujuma: nauda "Latvijas gāzes" akciju iegādei būs

Ja valdība atbalstīs AS "Latvijas gāze" (LG) akciju iegādi, nauda šim mērķim tiks atrasta, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Uz jautājumu, vai Latvijas valsts būs spējīga atrast tik milzīgu summu, kā atsevišķu ekspertu minētie 600 miljoni eiro, Straujuma atbildēja: "Ja izlemsim, tad būs šie līdzekļi. Taču tas nenozīmē, ka tie būs no valsts budžeta."

Viņa uzsvēra, ka 600 miljoni eiro ir pārspīlēta summa. Viņa atzina, ka vācu uzņēmēji ir izteikuši konkrētu piedāvājumu, taču neatklāja, kāds tas ir.

Jau ziņots, ka Latvijas valdība līdz maija sākumam varētu izšķirties par turpmāko rīcību, energokompāniju LG pametot tās lielākajam akcionāram Vācijas uzņēmumam "EO.N Ruhrgas".

Vācu uzņēmums nolēmis pamest Latvijas tirgu, tāpēc Ekonomikas ministrija (EM) vērtē, vai valstij jāmeklē miljoni un akcijas jāatpērk, vai jāļauj, lai par kontrolpaketes turētāju tautsaimniecībai nozīmīgajā uzņēmumā iegūst Krievijas "Gazprom". Pašlaik "Gazprom" pieder 34% LG, 16% uzņēmuma pieder Jura Savicka pārvaldītajai "Itera Latvija", 2,77% - mazajiem akcionāriem, bet "EO.N Ruhrgas" - 47,23%.

Pirms nedēļas Rīgā notika LG padomes sēde, kurā "EO.N Ruhrgas" pārstāvji paziņojuši, ka viņi aiziet no Latvijas tirgus.

LG akciju nominālvērtība ir 1,42 eiro, tomēr uzņēmums strādā ar ievērojamu peļņu, kas nozīmē, ka "EO.N" piederošo LG akciju cena ir krietni augstāka par to nominālvērtību. Tiesības atpirkt "EO.N" akcijas vispirms ir pārējiem LG īpašniekiem un tikai pēc tam pirkt akcijas varētu pieteikties arī valsts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)