Banner 980x90

Plūdu draudu mazināšanai Dubnas upē izpļaus niedres un ūdensaugus

Daugavpils, 23.marts, LETA. Vides aizsardzības fonds ir apstiprinājis Līvānu novada pašvaldības projektu, kurš plūdu risku mazināšanai Līvānu novadā paredz izpļaut Dubnas upi, aģentūru LETA informēja Līvānu novada pašvaldībā.

Projekts "Niedru pļaušanas pakalpojuma nodrošināšana plūdu risku mazināšanai Dubnas upē Līvānu novadā" paredz, ka šovasar Dubnas upes gultnē, posmā no Līvānu novada robežas Rožupes pagastā līdz Dubnas ietekai Daugavā 20 kilometru garumā tiks veikta niedru un ūdensaugu pļaušana, kā arī tiks aizvestas nopļautās niedres un ūdensaugi.

Šie darbi palielinās ūdens caurplūdi upē, tādējādi samazinot plūdu risku, kā arī uzlabos ūdens kvalitāti un upes ainavu.

Projekta "Niedru pļaušanas pakalpojuma nodrošināšana plūdu risku mazināšanai Dubnas upē Līvānu novadā" finansējums ir 18 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)