Banner 980x90

Par Līvānu Goda pilsoni šogad kļuvis priesteris Juris Zarāns

Foto no www.livani.lv
Foto no www.livani.lv
Līvānu novada augstākais apbalvojums "Līvānu Goda pilsonis" šogad piešķirts Līvānu Sv. Miķeļa Erceņģeļa Romas katoļu draudzes priesterim Jurim Zarānam, aģentūru LETA informēja Līvānu novada pašvaldībā.

Augstais apbalvojums priesterim piešķirts par neatlaidību un ieguldīto darbu Līvānu katoļu baznīcas atjaunošanā, sabiedrības garīgās izaugsmes veicināšanu, izglītojošo darbu garīgajā jomā, par izcilību ticības sludināšanā un ticības izaugsmē un iemantoto cilvēku atsaucību un cieņu.

Pieteikuma vēstulē, kuru parakstījuši 108 Līvānu novada iedzīvotāji, teikts: "Priesteris Juris Zarāns ir mūsu novadnieks, un kopš 2012.gada - Līvānu draudzes prāvests. Četros gados, pašaizliedzīgi strādājot, paveikts ievērojams darbs gan garīgās dzīves, gan baznīcas atjaunošanā."

2012.-2013.gadā katoļu baznīcā ierīkota apskaņošanas sistēma un iegādāti procesiju tērpi. 2013.-2014.gadā nomainīts baznīcas jumts, logi, durvis, veikts baznīcas iekštelpu remonts, ierīkota apsildāmā grīda, labierīcības, bērnu stūrītis. 2014.-2015.gadā veikta ērģeļu restaurācija, atjaunots baznīcas interjers - soli, altāri un citi interjera elementi. 2015.-2016.gadā pilnībā no jauna uzbūvēta katoļu draudzes māja, joprojām turpinās apkārtnes labiekārtošana. Ieguldīts liels darbs, rakstot projektus, piesaistot ziedojumus un realizējot būvniecības ieceres. Šobrīd ir iecere atjaunot Līvānu katoļu baznīcas zvanu torni ar trim zvaniem tā vēsturiskajā augstumā, kāds tas bija līdz Pirmajam pasaules karam.

"Prāvesta teiktie iknedēļas sprediķi nekad nav pavirši vai virspusēji sagatavoti. Viņš vienmēr aicina domāt, analizēt, augt garīgajā attīstībā un neapstāties pie sasniegtā. Lai aktivizētu sabiedrību, katoļu draudze organizē vasaras nometnes bērniem, garīgās mūzikas koncertus, labdarības akcijas līdzcilvēku atbalstam - tas viss devis nopietnu ieguldījumu Līvānu sabiedrības saliedēšanā un garīgajā atdzimšanā. Prāvests ar savu enerģiju, uzņēmību un neatlaidību ir piemērs jaunajai paaudzei," teikts pieteikuma vēstulē.

Apbalvojums priesterim tiks pasniegts Līvānu pilsētas svētku laikā Tradīciju laukumā - sestdien, 16.jūlijā, plkst.19.30. Goda pilsonim ar Līvānu novada domes lēmumu piešķirta arī 500 eiro naudas balva un piemiņas velte - "Sudraba Goda pilsoņa nozīmīte".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)