Banner 980x90

Par Līvānu "Goda pilsoni 2017" kļuvis ķirurgs Ļevs Troškovs

Daugavpils, 30.jūn., LETA. Pašvaldības apbalvojumu "Līvānu Goda pilsonis" Līvānu novada dome šogad piešķīrusi SIA "Līvānu slimnīca" Aprūpes nodaļas vadītājam ķirurgam, Ļevam Troškovam, aģentūru LETA informēja Līvānu novada pašvaldībā.

Aaugstais apbalvojums Troškovam piešķirts par ieguldījumu Līvānu slimnīcas saglabāšanā, ilggadēju un pašaizliedzīgu darbu pacientu ārstniecībā, nodrošinot nepārtrauktu to uzraudzību un aprūpi augstā profesionālā līmenī.

Ļevs Troškovs ir dzimis 1952.gadā Ilūkstē, pabeidzis Ilūkstes vidusskolu, vēlāk studējis Rīgas Medicīnas institūtā, ko absolvēja 1975.gadā. Pēc augstskolas pabeigšanas vienu gadu strādājis par ķirurgu Daugavpils slimnīcā, tad norīkots darbam Preiļu slimnīcā, kur nostrādāja četrus gadus. Tā kā Līvānu slimnīcā tolaik bija nepieciešams ķirurgs, Troškovs tika uzaicināts uz Līvāniem, kur dzīvo un strādā līdz pat šai dienai – jau 37 gadus. Kopš 1980.gada bija ķirurgs Līvānu slimnīcas ķirurģijas nodaļā, kā arī ambulatori pieņēma pacientus Līvānu poliklīnikā. Vairākus gadus arī vadīja ķirurģijas nodaļu. Pēc ķirurģijas nodaļas slēgšanas un citām pārmaiņām slimnīcas darbībā kļuva par Līvānu slimnīcas Paliatīvās nodaļas vadītāju, vairākus gadus strādājis arī par dežūrķirurgu Preiļu slimnīcā. Šobrīd Līvānu slimnīcā vada Aprūpes nodaļu un kā ķirurgs ambulatori turpina pieņemt pacientus, ir ilggadējs Līvānu novada domes deputāts.

Apbalvojums Traškovam tiks pasniegts Līvānu pilsētas svētkos, 22.jūlijā. Šis būs jau desmitais gads kopš Līvānos ir iedibināta tradīcija pasniegt "Goda pilsoņa" apbalvojumu. Līvānu Goda pilsonim tiek pasniegta piemiņas velte – sudraba nozīmīte ar Līvānu novada simboliku, kā arī 500 eiro naudas balva.

Apbalvojumu "Līvānu Goda pilsonis" ir saņēmuši arī: dambretes treneris Jānis Auzāns, deju pedagoģe Gaida Venta, amatierteātra režisore Anna Pabērza, komponists Juris Kulakovs, kapelas "Jūlijs" vadītājs Jūlijs Stikuts, uzņēmējs un mecenāts Daumants Pfafrods, politiķis un uzņēmējs Jānis Klaužs, sabiedriskā darbiniece Veneranda Caune un Līvānu katoļu draudzes priesteris Juris Zarāns.

Apbalvojums "Līvānu Goda pilsonis" ir augstākais Līvānu novada domes apbalvojums, ko piešķir vienu reizi gadā vienai personai. Lēmumu par apbalvojuma piešķiršanu pieņem Līvānu novada dome. Par Līvānu Goda pilsoni var kļūt ikviens vietējā sabiedrībā zināms, cienījams cilvēks, kas devis nozīmīgu ieguldījumu Līvānu novada attīstībā vai veidojis pozitīvu Līvānu novada tēlu Latvijā un/vai ārvalstīs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (1)
Anonīms [Anonīms] Sestdiena, 15. jūlijā, 2023, 21:53

Neiecietīgs, neieinteresēts, nelaipns. Iespējams tāpēc, ka neko nesaprata. Varbūt pret krieviem ir laipns. Nezinu iemeslu viņa sliktajai attieksmei, varu tikai minēt.