Banner 980x90

Optiskās šķiedras ražotāja "Z-light" peļņa pērn - 2,2 miljoni eiro

Līvānu optiskās šķiedras ražotāja SIA "Z-light" peļņa pērn sasniegusi 2,204 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tas ir aptuveni tāpat kā 2013.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 2,206 miljoni eiro.

Par 3% samazinājies "Z-light" apgrozījums - no 9,17 miljoniem eiro 2013.gadā līdz 8,89 miljoniem eiro 2012.gadā.

Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka 2014.gada pirmais pusgads ir bijis izcils gan no ražošanas apjomu pieauguma, gan no peļņas viedokļa. To nevar teikt par otro pusgadu. Šajā laikā neizdevās panākt līguma pagarināšanu ar "Z-light" lielāko klientu. Tas ir skaidrojams ar pērn pieaugušo konkurenci un to, ka tirgū ienākuši uzņēmumi, kas savu tirgus daļu cenšas palielināt ar dempinga cenu palīdzību.

Šī iemesla dēļ ražošanas apjomi kritās no 5,32 miljoniem eiro pirmajā pusgadā uz 3,58 miljoniem eiro otrajā pusgadā.

Otrajā pusgadā pastiprināta vērība tika pievērsta jaunu tehnoloģiju izstrādei, lai būtu iespējams samazināt esošo izstrādājumu ražošanas pašizmaksu un būtu iespējams tirgū piedāvāt jaunus produktus. Šie pasākumi devuši augļus un ļauj ar daudz lielāku optimismu prognozēt 2015.gada rezultātus, teikts vadības ziņojumā.

Paredzēts, ka daļu no pagājušā gada peļņas 1,404 miljonu eiro apmērā izmaksās dividendēs, bet atlikušo peļņas daļu 800 000 eiro apmērā atstās uzņēmuma rīcībā.
SIA "Z-lihgt" darbības veids ir optisko šķiedru, to izstrādājumu un metāla detaļu ražošana un realizācija.

SIA "Z-light" dibināta 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 647 000 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir - ar 18,10% daļu Volfgangs Milke, ar 14,10% daļu Daumants Pfafrods un Hermans Tondorfs, ar 9,40% daļu Māris Stafeckis un Rolfs Peters Tancers, ar 4,70% daļu - Adriana Arce, Artūrs Pfafrods, Jānis Pfafrods, Osvalds Pastars, Jānis Škapars, Aldis Vanags un ar 3% daļu Teiss Peters Klaubergs un Artūrs Krauklis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)