Banner 980x90

Nākamgad Līvānos būvēs peldbaseinu

Daugavpils, 29.dec., LETA. Nākamajā gadā Līvānos tiks uzbūvēts peldbaseins, šādu lēmumu šodien novada domes sēdē vienbalsīgi pieņēmuši pašvaldības deputāti.

Integrētajā Līvānu novada attīstības programmā baseina būvniecība bijusi ierakstīta jau pašos pirmsākumos. Tam pamatojums ir iedzīvotāju aptaujas, kurās kā divas galvenās prioritātes ir minētas dzīvojamo māju iekšpagalmu asfaltēšana un peldbaseina uzbūve.

Iepriekšējos gados ir izdevies sakārtot 99% daudzdzīvokļu māju iekšpagalmu, nu ir pienākusi kārta baseina būvniecībai, norāda pašvaldībā. Baseins atradīsies Līvānu 1.vidusskolas teritorijā starp Rīgas un Vecticībnieku ielu un būs savienots ar vieglatlētikas manēžu, kuru baseina būvdarbu gaitā plānots pārbūvēt, pagarinot skrejceļus aptuveni par 20 metriem.

Patlaban projektā "Sporto visa klase" dažas klases no Līvānu novada mācību iestādēm tiek vadātas uz baseiniem Daugavpilī vai Jēkabpilī. Gada laikā tas izmaksā aptuveni 1000 eiro vienai klasei.

Baseina izbūves rezultātā bērni nebūs jāvadā tik tālu un prasmi peldēt skolēni varēs apgūt uz vietas. Plānots, ka peldbaseinu izmantos visu novada skolu skolēni.

Baseinā plānots gan 25 metrs garais peldbaseins ar vairākiem celiņiem, gan bērnu baseins un telpas administrācijai, ģērbtuves, sanitārās telpas, arī pirts zona. Baseins darbosies apkures sezonas laikā.

Baseinu varēs izmantot ikviens interesents. Tā apmeklējumi sekmēs Līvānu novada iedzīvotāju veselības uzlabošanos.

Baseina būvniecības kopējās izmaksas tiek lēstas no 1,2 līdz 1,5 miljoniem eiro. Baseina būvniecību pašvaldība plāno veikt par saviem līdzekļiem, kā arī ņemot kredītu Valsts kasē. Atbalstīt projektu tiks aicināti arī privātie investori - vietējie uzņēmēji.

Patlaban ir izstrādāts darba uzdevums, lai varētu izsludināt iepirkumu uz projektēšanu un būvniecību. Plānots, ka baseina būvniecība sāksies 2017.gada pavasarī un tiks pabeigta 2017.gada rudenī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)