Banner 980x90

Līvānu slimnīcā notiks Asins donoru diena

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Trešdien, 20.jūlijā, no plkst.9.00 līdz plkst.13.00 Valsts Asinsdonoru centra Latgales filiāles rīkotā Asins donoru diena Līvānu slimnīcā, pilsētas informācijas portālu Livani24.lv informē Līvānu novada pašvaldība.

Lai asinis būtu derīgas pārliešanai, lūdzam dienā pirms procedūras un asins ziedošanas dienā lietot veselīgu uzturu un šķidrumu pietiekamā daudzumā (vismaz 1,5l). Treknas jeb hilozas asinis nav iespējams izmeklēt un pārliet pacientam.

Dienu pirms asins ziedošanas iesakām uzturā lietot vairāk saknes un augļus. Nav ieteicams ēst  ceptus, piparotus, treknus ēdienus, kā arī lietot jebkuru alkoholu (arī alu), medikamentus, tai skaitā aspirīnu. Lūdz ievērot šos noteikumus, lai slimnieks saņemtu pilnvērtīgus donora asins komponentus.

VADC atgādina, ka par asins donoru var kļūt personas vecumā no 18 līdz 65 gadiem. Ķermeņa svaram ir jābūt virs 50 kg. Asins nodošana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba vai emocionāla pārdzīvojuma.

Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte) un bankas konta numurs. Izsmeļošāku informāciju par asins ziedošanu var uzzināt, zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 8000 0003 un mājas lapā www.donors.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)