Banner 980x90

Līvānu pusē zemi klāj līdz 30 centimetriem dziļš sniegs

Rīga, 8.marts, LETA. Sīļu novērojumu stacijā, Līvānu novadā, sniega dziļums otrdienas vakarā sasniedza 33 centimetrus, trešdienas rītā sniega sega nedaudz saplakusi un ir aptuveni 30 centimetru bieza, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Pēc pirmdienas sniegputeņa Sīļu novērojumu stacijā bija 21 centimetru dziļš sniegs, otrdienas priekšpusdienā - 19 centimetru, otrdienas vakarā - jau 33 centimetri.

Iespējams, pirmdienas putenis uz mērījumu laukuma sanesa sniegu no tuvējās apkārtnes, datus par sniega biezumu padarot mazāk objektīvus. Tuvākajā novērojumu stacijā - Zīlānos, Jēkabpilī, - pēc pirmdienas sniegputeņa tika izmērīta deviņus centimetrus bieza sniega sega, savukārt otrdienas vakarā tā bija palielinājusies līdz 22 centimetriem.

Jēkabpils un Līvānu pusē ir dziļākā sniega sega valstī. Vairāk nekā desmit centimetru sniega ir visā Sēlijā, Latgales rietumu daļā, kā arī daudzviet Vidzemes centrālajā un rietumu daļā.

Tostarp Rīgā un Daugavpilī trešdienas rītā bija 15 centimetru sniega, Cēsu un Siguldas apkaimē - attiecīgi 16 un 19 centimetru. Daudzviet Kurzemē un Zemgalē sniega sega nav biezāka par 1-4 centimetriem. Valsts galējos austrumos, kur otrdien ne tikai sniga, bet arī lija, sniega sega ir vidēji 5-9 centimetrus bieza.

Trešdien sniegs kūst, nākamajās dienās sniega krājumi arvien vairāk saruks, prognozē sinoptiķi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)