Banner 980x90

Līvānu novadā vairāki simti iedzīvotāju protestē pret autobusu maršrutu slēgšanu

Daugavpils, 25.janv., LETA. Līvānu novada pašvaldība nosūtījusi vēstuli Satiksmes ministrijai (SM), Latgales plānošanas reģionam, Daugavpils un Jēkabpils autobusu parkiem vēstuli par SM rīkojuma izpildi, kurā atspoguļots vairāku simtu iedzīvotāju protests pret vairāku autobusu maršrutu slēgšanu, aģentūru LETA informēja Līvānu novada pašvaldībā.

Līvānu novada pašvaldība ir iepazinusies ar Latgales plānošanas reģiona sniegto informāciju par SM rīkojuma izpildi, kas paredz slēgt vairākus Līvānu novada pašvaldībai nozīmīgus autobusu maršrutus. Savu attieksmi par maršrutu slēgšanu pašvaldība jau izteikusi 2.janvāra vēstulē Latgales plānošanas reģionam.

Ņemot vērā publiskajā telpā izskanējušo informāciju par autobusu maršrutu slēgšanu, Līvānu novada pašvaldība ir saņēmusi iedzīvotāju parakstītus iebildumus pret iedzīvotājiem aktuālu maršrutu slēgšanu.

Līvānu novada dome ir saņēmusi 70 Turku pagasta iedzīvotāju iesniegumus, kuri iebilst pret maršruta Līvānu stacija - Gaisa tilts - Jaunsilavas reisu slēgšanu, kas ir ļoti nozīmīgi gan Līvānu uzņēmējiem, gan ārpus pilsētas dzīvojošajiem.

Jersikas pagasta 97 iedzīvotāji nepiekrīt maršruta Rīga - Daugavpils četru reisu slēgšanai, bet Rudzātu pagasta 94 iedzīvotāji nepiekrīt maršruta Preiļi - Rudzāti - Steķi slēgšanai.

Pamatojoties uz iedzīvotāju pausto protestu, Līvānu novada pašvaldība kategoriski iebilst un neatbalsta valsts SIA "Autotransporta direkcija" priekšlikumus minēto reisu slēgšanai, optimizējot Latgales maršrutu tīklu.

Maršruta Rīga-Daugavpils reisus uz Daugavpili Līvānu novada iedzīvotāji izmanto, lai nokļūtu uz darba vietām Daugavpilī, kā arī Daugavpils reģionālajā slimnīcā un citās medicīnas iestādēs, kā arī augstākās un profesionālās izglītības iestādēs.

Maršruts Līvānu stacija-Gaisa tilts-Jaunsilavas saskaņots ar Līvānu novada izglītības iestāžu un novada uzņēmumu darba laikiem. Savukārt maršruts Preiļi- Rudzāti - Steķi, iedzīvotājiem svarīgs, lai nokļūtu uz reģionālās nozīmes centru Preiļiem uz darbu, kā arī uz izglītības iestādēm.

Līvānu novada dome aicina izvērtēt un ņemt vērā iedzīvotāju prasību un saglabāt šos tik ļoti nepieciešamos reisus, nepasliktinot dzīves un darba apstākļus ārpus pilsētas dzīvojošajiem Līvānu novada un Latgales reģiona iedzīvotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)