Banner 980x90

Līvānu Mūsdienu mākslas galerijā varēs apskatīt Ievas Krūmiņas tekstilmākslas izstādi

Rīga, 8.dec., LETA. Mūsdienu mākslas galerijā Līvānos, Rīgas ielā 108a, no 14.decembra līdz 28.janvārim būs apskatāma tekstilmākslinieces Ievas Krūmiņas izstāde "Putekļi un zelts", aģentūru LETA informēja biedrības "Galerija" valdes locekle Lāsma Vindule.

Izstādes ekspozīciju veido lielformāta darbi un miniatūras, kas radīti dažādās tehnikās, izmantojot vilnu, linu, zīdu, polietilēnu un citus materiālus. Darbi atspoguļo dažādu tehniku un materiālu daudzveidīgo pielietojumu.

Krūmiņai nozīmīga ir tekstila spēja pārsteigt un saviļņot, sakustināt emocijas un likt brīnīties šķietami neiespējama darba priekšā. "Ikvienam mākslas darbam izveidojas savas īpašas attiecības ar laiku, bet tieši tekstils, kas dzimis no putekļiem, lai kādreiz atkal tajos pārvērstos, man liek saprast savu un visa pastāvošā īslaicīgumu, relativitāti un šķietamību. Man nav žēl stundām un mēnešiem pavadītā laika, ja vien tas ir bijis pietiekoši piesātināts un maksimāli apzināts. Man patīk salīdzinājumi ar smilšu graudiņu skaitīšanu vai jūras izsmelšanu - tu iesaisties šķietami bezgalīgā un neiespējamā procesā, bet apziņa, ka katrā atsevišķajā spainītī arī ir jūra, dod ilūziju, ka vismaz esi mēģinājusi padomāt par to, kas tiek uzskatīts par neizzināmu," skaidroja Krūmiņa.

Izstāde tiks atklāta 17.decembrī plkst.16 ar mākslinieces lekciju "Latvijas mūsdienu tekstilmāksla - autori, idejas, materiāli, tehnikas".

Krūmiņa ir profesore Latvijas Mākslas akadēmijā un Tekstilmākslas katedras vadītāja. Mākslinieces nozīmīgāko izstāžu saraksts ir plašs, un viņas darbi izstādīti Lielbritānijā, Slovēnijā, Polijā, Itālijā, ASV, Dienvidkorejā un citur.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)