Banner 980x90

Līvānos notiks Mūsdienu mākslas galerijas festivāls

Daugavpils, 24.aug., LETA. Šodien Līvānos sāksies un līdz 26.augustam norisināsies otrais Mūsdienu mākslas galerijas festivāls, kas šogad būs veltīts stikla tēmai, aģentūru LETA informēja biedrības "Galerija" valdes locekle Lāsma Vindule.

Šogad aprit 130 gadu, kopš Līvānos notikusi stikla ražošana. Šī gada festivāla mērķis ir veicināt jaunrades procesus saistībā ar senajām Līvānu stikla tradīcijām un veicināt profesionālās mūsdienu mākslas pieejamību plašai sabiedrībai Latgales reģionā.

Šis būs jau otrais Mūsdienu mākslas galerijas festivāls un arī šogad tā ietvaros pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja apmeklēt un piedalīties dažādos bezmaksas pasākumos - lekcijās, meistardarbnīcās, performancēs, koncertos, citās aktivitātēs.

Festivāls šodien plkst.18 tiks atklāts ar stikla mākslinieka Arta Nīmaņa un fotogrāfa Roberta Vīcupa personālizstādēm. Nīmanis ir dizainers un stikla mākslinieks, zīmola "an&angel" stikla trauku galvenais dizainers. Viņa darbības fokusā ir arī monumentālāki projekti - funkcionālas un dekoratīvas stikla dizaina detaļas interjeram un arhitektūras objektiem, ekskluzīvas vitrāžas, apgaismes ķermeņi un virsgaismas risinājumi. Nīmaņa izstāde "Fragle" saņēmusi "Kilograms kultūras 2016" balvu kategorijā "Vizuālā māksla". Savukārt fotogrāfs Vīcups, kurš vairāk nekā desmit gadus aizraujas ar dokumentālo foto un bijušās PSRS vēsturiskā mantojuma fotodokumentāciju, Mūsdienu mākslas galerijas festivālā piedāvās savu skatījumu uz bijušo Līvānu stikla rūpnīcu. Pēc izstāžu atklāšanas notiks lekcija/saruna ar mākslinieku Nīmani.

Piektdien, 25.augustā, laukumā pie Mūsdienu mākslas galerijas no plkst.19 līdz 21 ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties bezmaksas zīmogu un alternatīvās fotogrāfijas meistardarbnīcā, kas tapusi sadarbībā ar "Deer UV". Savukārt plkst.21 te notiks īpaši festivālam radītā jaundarba "Dzīvā stikla simfonija" pirmatskaņojums. Muzikāli audiovizuālo priekšnesumu ir veidojis mūziķis Ivans Ustinovs un mākslinieks Raimonds Vindulis.

Festivāla pēdējā dienā, 26.augustā, plks.18 Mūsdienu mākslas galerijā uz "Sarunu performances teritorijā" aicinās kustību teātra māksliniece Māra Uzuliņa un multimediju mākslinieks Armands Grundulis, bet "Mūsdienu mākslas galerijas festivālu 2017" plkst.20 laukumā pie Mūsdienu mākslas galerijas noslēgs grupas "Dabasu Durovys" brīvdabas koncerts. Visi festivāla pasākumi ir bez maksas.

Mūsdienu mākslas galerija darbojas kopš 2016.gada un tās mērķis ir sekmēt dažādas mākslas izpausmes reģionā un vecināt to pieejamību vietējiem iedzīvotājiem, nodrošinot kvalitatīvu un inovatīvu kultūras pasākumu piedāvājumu. Galerijas darbu organizē biedrība "Galerija".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)