Banner 980x90

Līvānos notiks Latvijas simtgadei veltīta konference "Tranzīts un vides aizsardzība"

Jelgava, 3.marts, LETA. Turpinot projekta "Latvijas ilgtspējas dimensijas - izglītoti cilvēki un dabas vērtību saglabāšana" tematisko iniciatīvu ciklu, šodien Līvānos tiks rīkota praktiskā konference "Tranzīts un vides aizsardzība", aģentūru LETA iepriekš informēja projekta koordinatore Andra Mangale.

Konferences pirmajā daļā eksperti pievērsīsies tēmai "Ceļu un savienojumu sistēma kā pilsētas ilgtspējīgas attīstības resurss", savukārt otrās daļas tēma definēta ar nosaukumu "Tranzīts un vide: kā līdzsvarot iespējamās pretrunas pilsētas izaugsmes un vides kvalitātes kontekstā?".

Konferencē ir aicināti piedalīties augstākās izglītības un zinātniski pētniecisko institūciju vadītāji, nozaru ministriju pārstāvji, pašvaldību vadītāji, uzņēmēji, finanšu un ekonomikas jomas eksperti, profesionālo un nevalstisko institūciju pārstāvji, doktoranti un studenti.

Latgales kongresa simtgades atcerei un Latvijas simtgadei veltītā projekta "Latvijas ilgtspējas dimensijas - izglītoti cilvēki un dabas vērtību saglabāšana" gaitā tiek rīkoti forumi un konferences Rēzeknē, Ludzā, Madonā un Līvānos, kā arī veidota Rāznas Nacionālā parka desmitgadei veltīta izstāde. Pasākumos tiek aplūkotas būtiskākās problēmas un valsts līmenī risināmie uzdevumi, lai veidotu augstvērtīgu vides un reģionālo politiku Latvijā un Latgalē.

Projekta noslēguma forums "Ilgtspējas faktori un dabas vērtību saglabāšana Latvijas nākamajos simts gados" notiks Latgales kongresa vēsturiskajā datumā 2017.gada 28.aprīlī Rēzeknē.

Projektu "Latvijas ilgtspējas dimensijas - izglītoti cilvēki un dabas vērtību saglabāšana" īsteno Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija un partneri - Rēzeknes, Ludzas, Līvānu un Madonas novadu pašvaldības, biedrība "Latvijas Inovatoru apvienība" un biedrība "Biomasas Tehnoloģiju centrs".

Projekts tiek īstenots Latvijas vides aizsardzības fonda aktivitātē "Latvijas vides un dabas vērtību cildināšana godinot Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadi" ar fonda un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas finansiālu atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)