Banner 980x90

Līvānos izdegusi uzņēmuma "Asond" kūdras brikešu ražotne

Daugavpils, 21.febr., LETA. Vakar Līvānos, Celtniecības ielā, izdegusi SIA "Asond" piederoša kūdras brikešu ražotne 300 kvadrātmetru platībā.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), Latgales reģiona brigādes Preiļu daļā izsaukums uz ugunsgrēku saņemts ap plkst.19. Kad ugunsdzēsēji ieradušies notikuma vietā, visa ražotne jau degusi ar atklātu liesmu. Ugunsgrēkā izdega viss apsaimniekojamais angārs ar visām tajā esošajām ražošanas iekārtām.

Ugunsgrēka dzēšanā piedalījās 15 ugunsdzēsēji, bija iesaistītas četras autocisternas no Līvāniem, Preiļiem un Jēkabpils, kā arī vienas autokāpnes. Pēc pusnakts ugunsnelaimi izdevās likvidēt.

No aizdegšanās ugunsdzēsējiem izdevās paglābt blakusesošo angāru 3000 kvadrātmetru platībā, kurā glabājās izejvielas kūdras brikešu ražošanai.

Ugunsgrēka izcelšanās iemeslus un apstākļus skaidro policija. Ugunsgrēka nodarītā zaudējuma apjoms pagaidām vēl tikai tiek lēsts.

Ugunsgrēkā cietušā uzņēmuma vadītājs aģentūrai LETA nevēlējās sniegt nekādus komentārus sakarā ar notikušo.

Līvānu novadā reģistrētās kurināmā ražotājas SIA "Asond" 100% kapitāldaļu turētāja ir Kipras Republikā reģistrētā "Silobrands Limited".

2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 785,490 eiro, kas ir par 574 058 eiro jeb 272% vairāk nekā gadu iepriekš. Līdzīgi kā 2014.gadu arī 2015.gadu uzņēmums noslēdzis ar iespaidīgiem zaudējumiem - 666 363 eiro. Uzņēmumā tiek nodarbināti 18 cilvēki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)