Banner 980x90

Līvānos ekspluatācijā pieņemta dzelzceļa gājēju pāreja - tilts

Daugavpils, 26.apr., LETA. Līvānos ekspluatācijā nodota jaunā dzelzceļa gājēju pāreja - tilts virs sliežu ceļiem, kas savieno pilsētu, Lāčplēša ielu, ar industriālo zonu, Fabrikas ielu, aģentūru LETA informēja Līvānu novada pašvaldībā.

Tādējādi tiek risinātas satiksmes drošības problēmas, ļaujot iedzīvotājiem droši nokļūt savās darba vietās industriālajā zonā un atgriezties no tām, šķērsojot dzelzceļu. Jaunais gājēju tilts ir piemērots gan gājējiem, gan cilvēkiem ratiņkrēslos, gan velosipēdistiem.

Pārejas-tilta augstums ir 10,86 metri, tā garums - 56,9 metri, no kuriem 31,9 metri ir laidums - tilta daļa virs dzelzceļa sliedēm. Lai savienotu pāreju - tiltu ar Lāčplēša un Fabrikas ielām, ir izbūvēti arī gājēju celiņi.

Būvdarbus veica SIA "Viadukts", būvuzraudzību nodrošināja SIA "Jurēvičs un partneri", projektu izstrādāja AS "Ceļuprojekts". Pārejas - tilta būvniecības kopējās izmaksas 784 132 eiro.

Darbi veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītajā projektā "Publiskās infrastruktūras kvalitātes uzlabošana Līvānu industriālās zonas sasniedzamībai un uzņēmējdarbības attīstības veicināšanai".

Turpinot minētā projekta īstenošanu, šogad paredzēts atjaunot Fabrikas ielu un pārbūvēt Stacijas ielu un Celtniecības ielas posmu.

Drīzumā uz jaunās dzelzceļa gājēju pārejas – tilta tiks uzstādīta arī videonovērošana, patlaban jauno objektu pastiprināti uzrauga Valsts policijas darbinieki.

Valsts policijas darbinieki pastiprinātu uzmanību pievērsuši arī neatļautai dzelzceļa sliežu šķērsošanai, par ko pārkāpējiem var tikt piemērots administratīvais sods.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)