Banner 980x90

Līvānos būs skatāma DU rektora Barševska fotoizstāde "15 kadri pasaules"

Daugavpils, 4.janv., LETA. Nākamnedēļ, 10.janvārī, plkst.16, Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē tiks atklāta Daugavpils Universitātes (DU) rektora, akadēmiķa Arvīda Barševska fotoizstāde "15 kadri pasaules", aģentūru LETA informēja centra kultūras tūrisma organizatore Sanita Pinupe.

Fotoizstāde "15 kadri pasaules" ir mirkļu tveršanas mēģinājums daudzo Latvijas un ārvalstu ekspedīciju laikā. Nav svarīgi, vai tā ir dievlūdzēja Taivānas budistu templī, tadžiku dejotāja svētku koncertā vai Ēģiptes tuksnešu beduīns pie sava kamieļa, viņu emocijas ir dabiskas, nepiespiestas un patiesas. Tie ir mirkļi, kas vairāk neatkārtosies. kas bijuši konkrētā laikā un telpā.

Fotoaparāta fiksētie mirkļi ir iemūžināti 15 krāsu fotogrāfijās, kuras apskatāmas šajā izstādē. Vairākās fotogrāfijās cilvēks ir mijiedarbībā ar dabu: kravas automašīnu rinda rīta saullēktā uz Polijas ceļiem vai bērna skatiens no Daugavas senlejas stāvkrasta tepat Latvijā parāda dabas skaistumu, kuram nav valstiskas piederības. Un cilvēks ne vienmēr spēj šo skaistumu izbojāt. Tieši otrādi, cilvēks skaistumu var izkopt.

"Fotogrāfa uzdevums ir tvert un fiksēt mirkli, tādu, kādu to redz viņš pats, lai pēc tam to varētu rādīt citiem cilvēkiem. Visgrūtākais ir iemūžināt patiesas un nepiespiestas cilvēka emocijas. Ja cilvēks redz, ka viņu bildē, viņš sāk pozēt. Šajā izstādē ir atlasīti tie darbi, kuros, manuprāt, ir izdevies iemūžināt patiesas cilvēka emocijas," uzsver izstādes autors.

Barševska fotoizstāde "15 kadri pasaules" Latgales mākslas un amatniecības centrā būs apskatāma līdz 20.februārim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)