Banner 980x90

Līvānos atklās Mūsdienu mākslas galeriju

Foto no Facebook.com/ Mūsdienu mākslas galerija
Foto no Facebook.com/ Mūsdienu mākslas galerija
Pilsētas svētku ietvaros sestdien, 16.jūlijā, plkst.16.00 Līvānos, Rīgas ielā 108a, tiks atklāta Mūsdienu mākslas galerija. Atklāšanas dienā galerija apmeklētājiem būs pieejama līdz plkst.23.00, galerijas apmeklējums atklāšanā un turpmāk – bez maksas, pilsētas informācijas portālu Livani24.lv informē Līvānu novada pašvaldība.

Ar saukli "Process, kas notiek šobrīd, būvējot un nojaucot robežas starp disciplīnām, kategorijām un jēdzieniem.", galerija izvirzījusi koncepciju: "Mēs aicinām profesionāļus un auditoriju domāt, sapņot, un darīt to, kas viņi ir. Neizliekoties. Nesekojot definīcijām. Bet nemitīgi augot. Mēs atbalstām visu disciplīnu mākslas profesionāļus, kas pārliecinoši pauž raksturīgu stilu un skaidru koncepciju, tostarp mākslas studentus. Mēs gribam satikt dzejniekus, režisorus, mūziķus, dizainerus, fotogrāfus, prozaiķus, zinātniekus, arhitektus un citus kultūras profesionāļus, kuri ir ieraudzījuši, izdzīvojuši, izdomājuši, sapratuši un ir gatavi dalīties. Mēs gribam satikt skatītājus un klausītājus, kuri runā un jautā, cerībā, ka nezināmajā sākas visas labās idejas. Mēs gribam piedzīvot.".

Mūsdienu mākslas galerija tiks atklāta ar gleznotāja Ilgvara Zalāna performanci "Action Painting". Zalāns strādā abstraktā ekspresionisma žanrā, kad būtisks ir ne tikai rezultāts, bet arī gleznas radīšanas process, kas notiek skatītāju klātbūtnē. Kopš 2007.gada Zalāns "Action Painting" performances ir veidojis 33 valstīs visā pasaulē. 

Atklāšanas pasākumā tiks izziņots arī turpmākais galerijas izstāžu plāns un galerijas festivāla "Urbānie Līvāni", kas norisināsies septembrī, programma.

Mūsdienu mākslas galerijas darbības virzieni būs izstāžu darbība, neformālās un tālākizglītības joma un kultūras pasākumu organizēšana. Galerijas mērķis ir sekmēt dažādas mākslas izpausmes reģionā un vecināt to pieejamību vietējiem iedzīvotājiem, nodrošinot kvalitatīvu un inovatīvu kultūras pasākumu piedāvājumu.

Mūsdienu mākslas galeriju radījusi biedrība "Galerija", kas dibināta 2016.gada martā. Biedrība apvieno trīs radošus profesionāļus ar pieredzi kultūras, dizaina, starpdisciplināru un komunikācijas projektu vadībā.

Galerija apmeklētājiem turpmāk būs atvērta: III – VI no plkst.12.00 līdz plkst.18.00. Apmeklējumu citā laikā var pieteikt iepriekš sazinoties. Izstāžu maiņas laikā galerija var būt slēgta, par to informācija atrodama facebook.com lapā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)