Banner 980x90

Kontrabandistu nelikumīgā izsekošanā aizturētie Latgales policisti, iespējams, piesavinājušies daļu kontrabandas

Rīga, 26.febr., LETA. Iekšējās drošības biroja (IDB) nesen aizturētie Latgales kriminālpolicisti, iespējams, pievākuši daļu no kontrabandas cigaretēm un arī paši organizējuši kontrabandu, aģentūrai LETA atzina IDB priekšnieka vietnieks Vjačeslavs Voroņins.

Viņš gan uzsvēra, ka šī informācija ir jāpārbauda turpmākajā izmeklēšanā.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) šodien žurnālistiem paziņoja, ka turpmāk cīņa ar amatpersonu noziegumiem notiks augstākajā līmenī un vairs netiks aizturētas tikai un vienīgi zema ranga iekšlietu dienestu amatpersonas.

"Mēs cīnīsimies ar amatpersonu noziegumiem augstākajā līmenī. Vairs nebūs tā, ka šāda veida amatpersonas tiek meklētas tikai un vienīgi zemākajā līmenī. Noteikti cīņa būs diezgan nežēlīga. Mēs noteikti ar praktiskiem rezultātiem arī turpmāk pierādīsim, ka lietas mainās pozitīvā virzienā," uzsvēra ministrs.

Jau ziņots, ka IDB aizturējis Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas vecāko inspektoru un Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas inspektoru.

Personas tiek turētas aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nepatiesu ziņu sniegšanu un stratēģiskas nozīmes preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Amatpersonas dienesta pienākumu pildīšanas laikā, pretēji normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai, veica personu, kuras nodarbojas ar tabakas izstrādājumu kontrabandu, novērošanu un izsekošanu, kā arī ielaušanos telpās.

Personu darba un dzīvesvietās tika izņemtas GPS ierīces un raidītāji, dažādas tehniskās ierīces, kā arī 20 000 eiro skaidrā naudā.

Kratīšanas laikā izņemto preču atbilstība stratēģiskas nozīmes preču sarakstos minētajām precēm tiks noteikta ekspertīzē.

Abām aizturētajām personām piemērots aizdomās turētās personas statuss, tai skaitā aizliegums pildīt noteiktu amatu.

Ņemot vērā izmeklēšanas intereses IDB pārstāvji šodien plašāku informāciju par nozieguma apstākļiem nesniedza, taču uzsvēra, ka izmeklēšanas laikā sākotnēji inkriminēto noziegumu kvalifikācija var mainīties.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)