Banner 980x90

Kažociņš: Kontrpropagandā ar Krieviju ES zaudētu

Eiropas Savienība (ES) kontrpropagandā ar Krieviju zaudētu, uzskata atvaļinātais brigādes ģenerālis un bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Kažociņš.

Kažociņš Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) organizētajā publiskajā diskusijā "Latvijas ārpolitika, drošības un ārējās ekonomikas politika 2014.-2015.gadā: izvērtējums un turpmākie virzieni" norādīja, ka Latvija šogad nekļūs par Krievijas prezidenta Vladimira Putina upuri, kā arī vērsa uzmanību uz faktu, ka Krievija pašreizējā situācijā nevarētu noturēt divas frontes, arī Ukrainā.

Pašreizējais aizsardzības ministra Raimonda Vējoņa (ZZS) padomnieks starptautiskās drošības jautājumos arī skaidroja, ka situācija nākamo gadu laikā gan var mainīties, ja Krievija uzlabos savu militāro spēku. Šī iemesla dēļ par aizsardzības mehānismiem un valstu sadarbību ir nepieciešams runāt jau laicīgi, viņš skaidroja, piebilstot, ka ir jārisina arī jautājums par notiekošo informācijas karu ar Krieviju.

"Patīk mums tas vai nē, mēs esam iesaistīti informācijas karā ar Krieviju. Es nerunāju tikai par Latviju vai Baltijas valstīm, bet rietumvalstīm kopumā. Mēs nezinām, kā to risināt, taču tagad redzam vairākas iniciatīvas," sacīja Kažociņš, piebilstot, ka "kontrpropagandā mēs zaudētu".

Pirmdien pēc ES ārlietu ministru sanāksmes Briselē ES augstā ārlietu pārstāve Federika Mogerīni paziņoja, ka ES nolēmusi sākt strādāt pie pretdarbības Krievijas propagandai.

"Mēs nenodarbosimies ar kontrpropagandu. Bet mēs varam strādāt informācijas jomā ar mērķi pretdarboties Krievijas propagandai. Tas ir lēmums, kuru mēs šodien pieņēmām kopā ar Latvijas prezidentūru [ES Padomē]. Konkrēti soļi tiks noteikti nākamās nedēļas laikā," sacīja Mogerīni.

Tiesa gan, viņa neatklāja, kādā formā šis uzdevums tiks veikts. Atbilstoši viņas teiktajam, tas varētu būt telekanāls vai darba grupa mediju atbalstam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)