Banner 980x90

Kā sarīkot oriģinālu un netradicionālu mičošanu?

Foto: Ligavam.lv/ ĢIRTS RAĢELIS
Foto: Ligavam.lv/ ĢIRTS RAĢELIS
Mičošana ir kāzu rituāls, ar kuru jaunais pāris no līgavas un līgavaiņa kļūst par sievu un vīru, taču ne visi pāri ir klasisko tradīciju cienītāji. Lai mičošanu padarītu par netradicionālu, unikālu un neaizmirstamu piedzīvojumu, ir jāļauj brīva vaļa radošajām idejām un fantāzijai. Iedvesmojieties un smelieties idejas tālāk rakstā!

Mičošana kā mazie dziesmu svētki
Kāzu svinības, kur valda līksme un prieks, vienmēr iet roku rokā ar dziesmām, un mičošana ir lielisks brīdis, kad:
• sarīkot sadziedāšanos starp kāzu viesiem;
• izpildīt speciāli jaunlaulātajiem sacerētu dziesmu, padarot mičošanu par muzikāli sirsnīgu un personīgu mirkli;
• uzorganizēt karaoke konkursu, ja kāzu viesi ir lustīga un atraktīva kompānija.

Mičošana kā jautra spēle
Tradicionāli mičošana ir rituāls, ar kuru jaunais pāris iesoļo pieaugušo dzīvē. Lai simboliski atvadītos no bērnības, padariet mičošanu par jautru rotaļu! Varbūt kopā ar viesiem uzspēlēt paslēpes vai klusos telefonus? Iespējams, jaunais pāris mičošanas laikā var izpildīt īpašus uzdevumus vai meklēt "dārgumus" – paslēptus priekšmetus, kas noderīgi jaunajā dzīvē?
 
Mičošana kā uguns rituāls
Ģimenes sajūtu veido iekurts pavards, tādēļ mičošanā varat apspēlēt uguns tēmu. Ja kāzas notiek brīvā dabā, jaunais vīrs ar sievas palīdzību var iekurināt kopīgo ģimenes ugunskuru. Atraktīvākie un darbīgākie pārīši var sagatavot uz ugunskura zupas katlu, ar ko pacienāt kāzu viesus. Kad ārā satumst, oriģināli un romantiski izskatās:
• kāzu viesu izveidots, svecīšu, gaismas laternu, lampiņu vai led balonu gaismas ceļš, pa kuru pāris iesoļo laulības dzīvē;
• debesīs aizsūtītas, gaismas laternas ar laba velējumiem;
• īpaši veidots uguns šovs.

Foto: Ligavam.lv / Roberts VidzidskisFoto: Ligavam.lv / Roberts Vidzidskis


Filma par jaunlaulātajiem 
Mičošana var būt retrospektīvs atskats uz jaunlaulāto dzīvi – sākot no bērnības līdz pat kāzu dienai. Šāda pieeja prasa sagatavošanos, iepriekš apkopojot video vai fotogrāfijas no ģimenes albumiem un samontējot vienotā filmā ar mūzikas pavadījumu.
 
Burvju mākslinieka priekšnesums
Mēdz teikt, ka mīlestībā un saskanīgā kopdzīvē ir kaut kas nedaudz no maģijas. Interesanta mičošanas izklaide gan viesiem, gan jaunajam pārim var būt burvju mākslinieka priekšnesumi, kas ietver, piemēram:
• balonu sasiešanu sirds formā;
• kārtis, kas sola laimīgu kopdzīvi;
• līgavas pušķi, kas pēkšņi parādās burvju mākslinieka smokinga kabatā;
• ģimenes laimi nesošu baltu balodi burvju mākslinieka cepurē.
Kāpēc gan ne? Ir tik skaisti ticēt brīnumam! 
 
Bārmeņu šovs un jaunlaulāto kokteilis
Kāzas ir jautrība, ko pavada gardi, dzirkstoši dzērieni! Ja vēlaties simboliski atzīmēt pāra kļūšanu pieaugušiem, varat apdomāt iespēju kāzās noorganizēt bārmeņu šovu un kokteiļu pagatavošanas paraugdemonstrējumu. Mičošanas laikā līgava un līgavainis oriģinālā veidā var atrast ne tikai saskanīgas kopdzīves, bet arī ģimenes īpašā kokteiļa ideālās sastāvdaļas.

Foto: Ligavam.lv / Linda LauvaFoto: Ligavam.lv / Linda Lauva
Mičošana augstāk par zemi  gaisa balonā
Vai jaunais pāris par gaidāmajām kazām ir tik saviļņots, ka teju vai ceļas spārnos no laimes? Varbūt kāzas ir īstā reize, kad vārda tiešajā nozīmē pacelties daudzus metrus virs zemes! Mičošana gaisa balonā – pāri koku galotnēm, tuvāk debesīm, kopā ar savu mīļoto!

DIY viesu dāvanas jaunlaulātajiem
Arvien populārāka kļūst DIY jeb "dari pats" radošās darbnīcas pasākumos. Iepriekš sarūpējot dabas materiālus, kancelejas un mākslinieku preces, viesi svinību laikā var interesanti un radoši pavadīt laiku, izveidojot:
• dekorus jaunā pāra mājoklim;
• jautrus t-kreklus;
• apsveikuma kartītes u.c.
Mičošana var būt kulminācijas brīdis, kad viesi pasniedz jaunlaulātajiem sagatavotās dāvanas. Sirsnīgi, praktiski un skaisti!
 
Neoficiālais zvērests
Galveno solījumu būt kopā gan priekos, gan bēdās jaunais pāris viens otram dod oficiālās laulību ceremonijas laikā, toties mičošanu var padarīt par jautro jeb neoficiālo zvērestu. Piemēram, vai vīra solījums katru svētdienas rītu sievu modināt ar gardām pankūkām neizklausās vilinoši?

Foto: Ligavam.lv/ Gatis LočmelisFoto: Ligavam.lv/ Gatis Ločmelis  
Mičoties sociālajos tīklos
Mūsdienīgiem, aktīviem pāriem mičošana var būt kā eksperiments sociālajos tīklos. Piemēram, jūs varat izsludināt konkursu kāzu viesu vidū par atraktīvāko mičošanas fotogrāfiju, ko ar speciālu tēmturi publicēt instagram tīklā un vērot, kurš attēls saņems augstāku novērtējumu. Varbūt pāris ir pietiekami drosmīgs, lai mičošana tiktu translēta live tiešraidē Facebook tīklā?
 
Mičošana ar kāzu kleitas nomaiņu
Varbūt jaunlaulātie vēlas pārsteigt viesus? Līdz ar mičošanu nomainiet ne tikai jaunā pāra statusu, bet arī tērpu! Līgava garo, balto kāzu kleitu var nomainīt uz sarkanu, mīlestības krāsas kokteiļkleitu, bet līgavainis – ierasties uz svinību otro daļu spilgti krāsainā uzvalkā. 
 
Izmantojiet aksesuāru daudzveidību
Mūsdienu iespējas ļauj iegādāties un izveidot visdažādākos aksesuārus, apspēlējot pāra jauno statusu, piemēram:
• mičošanas laikā ar stilizētiem kroņiem sevi kronēt par karalieni un karali;
• nomainīt svētku kurpes pret sportiskām kedām; 
• nodrukāt individuālus t-kreklus ar saviem attēliem vai Mr. un Mrs. uzvārdu u.c. 
Piešķiriet jau zināmām lietām un mičošanas tradīcijām jaunu elpu!

Foto: Ligavam.lv / Linda LauvaFoto: Ligavam.lv / Linda Lauva
Krāsainas uguns puķes un spožs lietus debesīs 
Kāzas ir vienreizējs pasākums, ko varat atzīmēt pavisam spilgti un krāšņi – tā, lai dzird un redz tuvākā apkārtne! Nosviniet mičošanu ar uguņošanu!
 
Ļaujieties trakām, radošām idejām un padariet mičošanu par oriģinālu notikumu, lai vienmēr ar prieku varētu atcerēties brīdi, kad divi cilvēki uz mūžu savija kopā savas dzīves! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)