Banner 980x90

Gripas aktivitāte pagājušajā nedēļā palielinājusies

Gripas aktivitāte pagājušajā nedēļā palielinājusies un vidējā intensitāte bija 356 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem jeb vairāk nekā 7000 saslimšanas gadījumu nedēļas laikā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Ģimenes ārsti, kas piedalās gripas monitoringā, snieguši informāciju par 385 klīniski noteiktiem gripas gadījumiem. Saslimšanas gadījumi reģistrēti visās valsts lielajās pilsētās, izņemot Valmieru.

Slimnīcās, kuras piedalās monitoringā, kopš gripas sezonas sākuma stacionēti 311 pacienti ar aizdomām par gripu.

No visiem stacionētajiem 57 pacienti bijuši vecumā līdz četriem gadiem, 47 pacienti vecumā no pieciem līdz 14 gadiem, 143 pacienti vecumā no 15 līdz 64 gadiem un 64 pacienti vecumā no 65 gadu vecuma.

Gripas izraisīta plaušu karsoņa gadījumos stacionēti 45 pacienti. Viens pacients bijis vecumā no pieciem līdz 14 gadiem, 21 pacients - vecumā no 15 līdz 64 gadiem, bet 23 pacienti - virs 65 gadu vecuma.

Aizvadītās nedēļas laikā reģistrēts arī viens nāves gadījums pacientam, kuram laboratoriski apstiprināta gripa. Minētais pacients bijis vecāks par 80 gadiem, viņam bijušas sirds asinsvadu, nervu sistēmas un citas hroniskās saslimšanas.

Līdz ar to pēdējo trīs nedēļu laikā saņemti četri paziņojumi par nāves gadījumiem saistībā ar gripas infekciju. Neviens no pacientiem pret gripu nav bijis vakcinēts.

Laboratorisko izmeklējumu rezultāti liecina, ka šobrīd Latvijā cirkulē arī citi elpceļu vīrusi - respiratori sincitiālie vīrusi, adenovīrusi, paragripas vīrusi, rinovīrusi un koronavīrusi.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka 20.janvārī vairākās pilsētās saslimstība ar gripu sasniedza epidēmijas apmērus, tāpēc SPKC izziņoja gripas epidēmijas sākumu valstī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)