Banner 980x90

Daugavpils Māla mākslas centrā būs skatāma Griezānes gleznu izstāde "LOGS ar Daugavu"

Daugavpils, 13.jūn., LETA. Sestdien, 16.jūnijā, plkst.16.30 Daugavpils Māla mākslas centrā tiks atklāta studijas "Latgale" dalībnieku izstāde "Podvāze" un līvānietes Ilzes Griezānes personālizstāde "LOGS ar Daugavu", aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Griezānes gleznas tiek pieteiktas kā logi uz Daugavu, "jo 14 gadus strādājot Latgales mākslas un amatniecības centrā, diendienā vērojot pa logu upes ainavu, Daugava Griezānei ir kļuvusi par daļu no viņas ikdienas. Daugava ir ienākusi mākslinieces darbistabā, apsēdusies uz soliņa blakus molbertam kā valdzinoši skaista modele, tā ir karaliski dāsni dāvinājusi debesis, kas spoguļojas straumē, devusi viņai pilnām saujām - prieku, iedvesmu, pārdomas un mierinājumu", vēsta izstādes rīkotāji.

"Iemūžinot skaistākos mirkļus fotogrāfijās, radās doma to darīt arī gleznās. Vai arī otrādi, radās doma iemūžināt Daugavu gleznās, līdz ar to sāku intensīvi piefiksēt skaistākos mirkļus fotografējot. Tagad to daru gandrīz katru dienu. Gleznoju no viena skatu punkta to ainavu, ko redzu pa logu. Mainās tikai apgaismojums, laiks un gadalaiki. Katrai dienai parādās kāds mirklis, kuru gribas apstādināt...," stāstīja māksliniece.

Daugavpils Māla mākslas centrā izstāde būs skatāma līdz 19.augustam.

Griezāne 1989.gadā pabeigusi Rēzeknes Lietišķās mākslas vidusskolu, bakalaura grāds iegūts Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē 1996.gadā, maģistra grāds sabiedrības vadībā - Daugavpils Universitātē 2009.gadā. No 1991.gada piedalījusies grupu izstādēs Latvijā un ārvalstīs, kā arī starptautiskos gleznošanas plenēros Latvijā, Lietuvā, Somijā, Portugālē un Turcijā. Sarīkojusi personālizstādes Daugavpilī, Līvānos, Rēzeknē, Preiļos, Ludzā, Krāslavā, Krustpilī, Jēkabpils un Riebiņu novadā Simpātiju balvas laureāte Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā. Gleznotāju apvienības "V.I.V.A." dalībniece.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)