Banner 980x90

Četri iemesli, kāpēc izmantot ārējo cieto disku

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ja vēl salīdzinoši nesen ārējie cietie diski bija sasnieguši slavas virsotni, šobrīd arvien vairāk cilvēku izmanto mākoņserveru pakalpojumus. Vai tas nozīmē, ka pienācis fizisko datu nesēju gals? Nebūt ne – esam apkopojuši četrus iemeslus, kāpēc ārējais cietais disks joprojām ir lieliska izvēle, rūpējoties par datu aizsardzību!

♦ Liela ietilpība, zemas izmaksas
Lai gan nereti mākoņserveri tiek reklamēti kā bezmaksas pakalpojums, tā nebūt nav – bez maksas lielākajā daļā gadījumu tiek piedāvāta iespēja uzglabāt konkrētu datu apjomu, kas parasti ir neliels – 5 GB, 10 GB vai nedaudz vairāk. 

Ja nepieciešams uzglabāt nelielu failu apjomu, šāds risinājums ir lieliski piemērots, bet, ja vēlies uzglabāt lielu skaitu fotogrāfiju, video vai citus failus, kas aizņem daudz vietas, jārēķinās, ka nāksies šķirties no naudas summas, kas mēdz būt lielāka, nekā iegādājoties ārējo cieto disku. Turklāt maksājums par mākoņserveru pakalpojumiem parasti ir nevis vienreizējs, bet ikmēneša.

♦ Piekļūsti failiem arī tur, kur interneta nav
Šobrīd teritoriju, kur nebūtu pieejams internets, ir ļoti maz. Taču – ir. Iedomāsimies situāciju – Tu dodies pie vecākiem vai draugiem, kas vasaru pavada nomaļā lauku īpašumā, kur piekļuve internetam ir visai ierobežota, bet Tu vēlies parādīt video un fotogrāfijas no jaunākā ceļojuma. 

Šādās situācijās ārējais cietais disks ir lielisks risinājums, turklāt līdzi nav nepieciešams ņemt, piemēram, datoru – cieto disku ar USB savienojuma palīdzību iespējams pievienot pie televizora (protams, ja šo opciju atbalsta gan cietais disks, gan televizors).

♦ Ieraksti apjomīgus failus ātri
Laiks, kad video faila vai fotogrāfiju mapītes pārnešana uz citu datu nesēju varēja aizņemt vairākus desmitus minūšu, ir aiz muguras. Šobrīd jaunāko ārējo cieto disku datu pārsūtīšanas ātrums var sasniegt pat vairākus gigabaitus sekundē, līdz ar to pat liela izmēra faili un mapes var tikt pārkopētas zibenīgi.

Lai noskaidrotu, kāds ir datu ierakstīšanas ātrums, ieskaties cietā diska specifikācijā!

♦ Drošības līmenis – augstākais
Neskatoties uz to, ka teju visi mākoņserveru pakalpojumu sniedzēji garantē augstāko drošības līmeni, jāsaprot, ka faili, kas atrodas tikai cietajā diskā, ir daudz lielākā drošībā nekā tie, kas atrodas vairākos serveros, lai cik augsts arī nebūtu to drošības līmenis.

Interneta veikals 1a.lv – simtiem cieto disku par pievilcīgām cenām
Ja vēlies iegādāties cieto disku, par to nepārmaksājot, interneta veikals 1a.lv ir labākā opcija. Tādējādi Tu vari ne tikai iegādāties cietos diskus par izdevīgākām cenām, bet arī izvēlēties dažādus piegādes veidus. 
Esi ieinteresēts? Interneta veikals 1a.lv darbojas 24/7!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)