Banner 980x90

Būvēt gājēju pārvadu Līvānos virs sliežu ceļiem vēlas divi pretendenti

Daugavpils, 5.okt., LETA. Līvānu novada pašvaldības izsludinātajam iepirkumam par gājēju pārvada izbūvi virs sliežu ceļiem Līvānos savus piedāvājumus iesūtījuši divi pretendenti - SIA "Tilts" un SIA "Viadukts".

Kā aģentūru LETA informēja Līvānu novada domes Sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru daļas vadītāja Ginta Kraukle, izvērtēt saņemtos piedāvājumus konkursa komisija plāno jau tuvākajā laikā.

Pēc konkursa uzvarētāja noteikšanas ar to tiks slēgts līgums par būvdarbu veikšanu. Būvdarbus plānots veikti 2017.gadā, to termiņš - seši līdz astoņi mēneši.

Paredzēts, ka pārvads atradīsies iepretim jaunatnes iniciatīvu centram "Kvartāls", kas ir vistaisnākais ceļš uz rūpniecības zonu, kurā strādājošajiem cilvēkiem šis pārvads ir ļoti nepieciešams.

Šo vietu šķērso vairākas dzelzceļa sliedes, un reizēm uz tām atrodas pat trīs četri vilcienu sastāvi. Lai šķērsotu sliedes pa īsāko ceļu, cilvēki dažreiz izvēlas līst zem vilcienu sastāviem, riskējot ar savu dzīvību. Sodu piemērošana šādiem cilvēkiem problēmu nerisinās, ir vajadzīgs pārvads, pārliecināti pašvaldībā.

Tā kā pārvadam jābūt pielāgotam gan kājāmgājējiem un riteņbraucējiem, gan cilvēkiem ratiņkrēslos un vecākiem ar bērnu ratiņiem, ir jābūvē tāda konstrukcija, lai metāla laidumi nebūtu pārāk stāvi.

Projekts tiks īstenots, piesaistot ES fondu finansējumu, tā izmaksas - aptuveni 700 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)