Banner 980x90

Bezdarba līmenis Līvānu novadā nokrities līdz vēsturiski zemākajam rādītājam

Daugavpils, 16.marts, LETA. Pēc Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) datiem februārī bezdarba līmenis Līvānu novadā turpināja pazemināties un ir sasniedzis zemāko rādītāju pēdējos 20 gados – 12,5%, aģentūru LETA informēja Līvānu novada pašvaldībā.

Februārī bez darba Līvānu novadā bija 867 cilvēki, tai skaitā 465 sievietes. Kā bezdarbnieki reģistrēti arī 56 jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem.

Stabila tendence bezdarba līmenim pakāpeniski samazināties novadā ir vērojama jau vairākus pēdējos mēnešus. Salīdzinājumam pirms gada, 2017.gada janvārī bezdarba līmenis Līvānu novadā bija 15,4%.

Lai arī Līvānu novadā, līdzīgi kā daudzos citos Latvijas novados un pagastos, ir vērojama iedzīvotāju skaita samazināšanās, šeit tā bijusi viena no mazākajām Latgales reģionā.

Pērn Līvānu novadā bija vērojams bērnu un pensionāru skaita samazinājums, savukārt darbspējīgo iedzīvotāju skaits ir palielinājies.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)