Banner 980x90

Aicina iesaistīties Latgales patriotisko dziesmu koncerta repertuāra atlasē

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Nākamgad 20.maijā Daugavpils novada Višķu pagasta estrādē norisināsies Latgales mākslas svētki "Krāsas karogā". Pasākuma organizatori aicina interesentus iesaistīties Latgales patriotisko dziesmu koncerta repertuāra atlasē, aģentūru LETA informēja Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne.

Mākslas svētkos, izmantojot tehnoloģiju iespējas un dažādos svētku dalībnieku talantus, kopējā vēstījumā tiks apvienotas dziesmas, dejas un vizuālās izpausmes veidi. Pasākuma norisē iesaistīsies ne tikai kori, vokālie ansambļi, folkloras kopas un tautas deju kolektīvi, bet arī mākslinieki.

"Gribas paplašināt apvārsni, radīt brīnumu, kad skatītājs īsti līdz galam nesaprot, kur beidzas dziesma, sākas glezna vai veidojas dejas raksts. Muzikālo repertuāru vēlamies papildināt ar vizuālo risinājumu, kas balstās uz Latgales gleznotāju arhīviem," uzsver svētku režisors Māris Susejs.

Režisors pauda prieku, ka Daugavpils novads, līdzīgi kā Latgales deju svētkos "Večerinka Viškūs", kas notika 2015.gada vasarā, uz Mākslas svētkiem atkal aicinās kolektīvus no visas Latgales. Pasākuma rīkotāju radošās grupas darbā šoreiz iesaistīsies arī mūziķis Guntis Rasims un koru virsdiriģents Jevģenijs Ustinskovs.

Par svētku kulmināciju kļūs patriotisko dziesmu koncerts "Krāsas karogā", kurā kopīgi tiks izdziedātas dziesmas, kas liek sajust - jā, es mīlu savu tēvu zemi, savu Latgali, savu Latviju.

Mums katram ir dziesma, kas šķiet vispatriotiskākā, tāpēc repertuāra atlasē pasākuma organizatori aicina iesaistīties ikvienu interesentu ne vien no Latgales, bet visas Latvijas vai pat ārpus mūsu valsts robežām. Nobalsot par aptaujā iekļautajām dziesmām var interneta vietnē

Tiek piedāvāta arī iespēja ierakstīt savu mīļāko latgaliešu patriotisko dziesmu, ja tā vēl nav iekļuvusi sarakstā.

Latgales mākslas svētki "Krāsas karogā" ir Latgales kongresa simtgades svinību pasākums ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Latvijai - 100" finansiālu atbalstu. Pasākuma mērķis ir stiprināt Latgales sabiedrības piederības sajūtu Latvijai un nodrošināt Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku tradīcijas nepārtrauktības procesu.

Mākslas svētkus rīko Daugavpils novada dome sadarbībā ar Kultūras ministriju un Latgales novadu pašvaldībām Latvijas valsts simtgades svinību ietvaros.

Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017.gada līdz 2021.gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir "Es esmu Latvija", akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)