Banner 980x90

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija izstādē "Skola 2017" informēs par studiju iespējām Līvānos

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) mērķis ir nodrošināt studiju programmu starptautisku atpazīstamību un augstu reputāciju, piedāvājot zinošu, radošu, kompetentu, konkurētspējīgu un darba tirgū pieprasītu speciālistu sagatavošanu. Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā šobrīd tiek īstenoti četrpadsmit studiju virzieni un interesentiem ir iespējas apgūt piecdesmit studiju programmas

Arī šogad no 24. līdz 26. februārim Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija piedalīsies 23. starptautiskajā izglītības izstādē "Skola 2017", Ķīpsalas izstāžu centrā. Akadēmijas stendā būs pieejama plaša informācija par studiju un pētniecības darbu RTA un Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolu, par iespējām informēs RTA studenti un mācībspēki.

Komentējot šī gada akadēmijas stendā iekļautos jaunākos akcentus, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektors profesors Edmunds Teirumnieks norāda: "Mēs katru gadu izstādē piedalāmies ne tikai tāpēc, lai piesaistītu potenciālos studentus studijām mūsu akadēmijā, bet arī tāpēc, lai plašākai sabiedrībai uzsvērtu to, ka Latvijas reģionos aktīvi darbojas augstskolas, kuras īsteno progresīvas studiju programmas, veic augstvērtīgas pētniecības aktivitātes, tā dodot būtisku ieguldījumu reģionu un valsts ilgtspējīgā attīstībā. Akadēmijas stendā, līdzās vispārējai informācijai, akcentēsim arī to, ka pēdējos divos gados esam uzsākuši īstenot sešas jaunas studiju programmas. Tās pārsvarā ir STEM virziena studiju programmas, ko sevišķi pieprasa gan Latvijas Darba devēju konfederācija, gan Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera. Vienlaikus tās ir ļoti aktuālas arī lokālajiem uzņēmējiem, lai veiksmīgi uzsāktu un attīstītu biznesu reģionā un valstī kopumā. Šajā sakarā īpaši vēlos izcelt mūsu akadēmijā īstenoto maģistra studiju programmu "Lāzertehnoloģijas", kuru esam izveidojuši kopā ar Mitvaides Augstskolu Vācijā. Būtiski ir tas, ka, studentiem studējot abās augstskolās, ir iespējas iegūt divus diplomus un starptautiskā mērogā iesaistīties darba tirgū. Taču mēs nevēlamies apstāties pie sasniegtā un esam ieplānojuši arī nākotnē attīstīt pētniecības iniciatīvas šajā virzienā. Pateicoties sadarbībai ar Vācijas augstskolu un ERASMUS+ programmu, interesentiem ir iespēja piedāvāt programmas, kuras šobrīd nav pieejamas ne Latvijā, ne Baltijas valstīs kopumā. Šogad vasarā esam iecerējuši lāzertehnoloģiju programmas kontekstā organizēt vasaras skolu Rēzeknē, kurā mēs strādāsim kopā ar partneriem no Vācijas. Runājot par jaunajām studiju programmām, vēlos atzīmēt studiju programmu "Mašīnbūve", kura tiek īstenota Mašīnbūves un metālapstrādes studiju virzienā. Zīmīgi, ka šīs studiju programmas īstenošanu iniciēja Līvānu novada pašvaldība. Tādējādi Līvānos jau esam interesentiem piedāvājuši studijas mašīnbūvē un uzņēmuši četrdesmit vienu studentu. Akadēmijā tāpat darbojas pedagoģijas un sociālo zinātņu studiju programmu bloks. Pedagoģijas virziens vēsturiski ir bijis viens no pirmajiem, tieši tāpēc, 2015. gadā svinējām 90 gadus augstākajai izglītībai Rēzeknē. Kopumā RTA ir iespēja studēt no pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmām līdz pat doktora līmenim. Jau otro gadu Rēzeknē veiksmīgi darbojas mūsu dibinātā Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola, par kuru informāciju interesentiem būs iespējams iegūt arī akadēmijas ekspozīcijā Rīgā. Esam gandarīti, ka vidusskolas audzēkņi jau šobrīd uzrāda vērā ņemamus sasniegumus dažāda mēroga un līmeņa olimpiādēs un konkursos. Turklāt lielākā daļa skolēnu apsver iespējas pēc vidusskolas absolvēšanas turpināt studijas mūsu akadēmijā."

Plašu informāciju par Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas un Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolas šībrīža darbību un nākotnes iecerēm interesentiem būs iespējams iegūt arī akadēmijas rīkotajā Informācijas dienā, kas šogad notiks 7. aprīlī. Informāciju sagatavoja Andra Mangale 20010211

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)