Banner 980x90

Līvāni šobrīd ierindojas 5.vietā Latvijas spēcīgākās pilsētas kopvērtējumā

Sestdien, 16.jūlijā, Līvānu pilsētas svētku ietvaros norisinājās sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" 8.posms, kurā pilsētas atbalstītāji kopā pacēla 137 820 kg.

Pirmoreiz piedaloties šajās sacensībās, Līvānu pilsēta ir uzstādījusi ļoti augstu rezultātu, kas tai nākošajā gadā būs jāpārspēj. Trīs stundu laikā vēlmi aizstāvēt Līvānu pilsētu un pārbaudīt savus spēkus svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu izteica 140 cilvēki - 32 dāmas, 25 jaunieši līdz 18 gadu vecumam un 83 vīri. Ja dāmām un jauniešiem svaru stienis svēra 20 kg, tad vīriem nācās pierādīt savus spēkus 50 kg svaru stieņa spiešanā.

Līvānos sīvā konkurencē par spēka ziņā izturīgāko vīru kļuva Mārtiņš Gedzuns, kurš 50 kg svaru stieni uzspieda 66 reizes. Tikai nedaudz atpaliekot no Mārtiņa, ar 63 uzspiestajām reizēm 2.vietā ierindojās Ēriks Škoļins. Savukārt 3.vietā palika Georgijs Stoļerovs, kurš svaru stieni uzspieda 62 reizes.

Jauniešu līdz 18 gadu vecumam konkurencē uzvarēja Raitis Černovs, kurš 20 kg svaru stieni uzspieda 178 reizes, ierindojoties 4.vietā Latvijas jauniešu topā. Uzspiežot svaru stieni 91 reizi, 2.vietā ierindojās Atis Āre, bet 3.vietā ar uzspiestām 82 reizēm palika Nikita Ivanovs.

Dāmu konkurencē 1.vietu ieņēma Evija Belousova, kura 20 kg svaru stieni uzspieda 53 reizes. 2.vietā ar uzspiestajām 42 reizēm ierindojās Baiba Lutere, bet 3.vietā palika Madara Gavare, kura svaru stieni uzspieda 33 reizes.

Pilsētu konkurencē patlaban 1.vietu ar paceltajiem 207 790 kg ieņem Jēkabpils. Aiz sevis Jēkabpils 2.vietā ar paceltajiem 185 450 kg ir atstājusi Madonas pilsētu, bet 3.vietu ieņem Liepājas pilsēta.

Jāatgādina, ka 2015.gadā, lai iekļūtu trīs spēcīgāko pilsētu vidū, pilsētas aizstāvjiem vajadzēja kopā pacelt vairāk nekā 200 000 kg. Šogad tikai Jēkabpils ir pārsniegusi šo robežu un pieteikusi sevi Latvijas pašas spēcīgākās pilsētas titulam.

Jau sestdien, 23.jūlijā, Mazsalacas un svētdien, 24.jūlijā, Cēsu iedzīvotāji rādīs savus spēkus un metīs izaicinājumu gan individuālajiem rekordiem, gan pilsētu rezultātiem.

Plašāka informācija par sacensību norisi un rezultātiem pieejama Latvijas Spēcīgākās pilsētas 2016 mājas lapā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)